skip to Main Content

Konkurs za studente i nastavnike Univerziteta u Zenici za mobilnost u akademskoj 2020/21. godini u okviru MEVLANA programa razmjene

Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Zenici objavljuje konkurs za prijavu studenata i akademskog osoblja za razmjenu u akademskoj 2020/2021.godini u okviru Mevlana programa razmjene.  Program je finansiran od strane Vlade Republike Turske a poziv je otvoren za Trakya Univerzitet u Edirneu, Univerzitet u Ankari, Ondokuz Mayis Univerzitet u Samsunu i Ankara Yıldırım Beyazıt University .

Studentima koji budu odabrani program obezbjeđuje mjesečnu stipendiju za boravak od jednog semestra/ 4 mjeseca u iznosu od 1300 TL. Nastavnom osoblju program pokriva putne troškove i troškove boravka u skladu sa propisima Vijeća za visoko obrazovanja te odredbama zakona 6245.

 • Nastavnici i studenti Univerziteta u Zenici mogu aplicirati ne sve studijske programe dostupne na na sljedećim partnerskim univerzitetima:
 1. Trakya Univerzitet: https://www-en.trakya.edu.tr/
 2. Ondokuz Mayis Univerzitet: http://www.omu.edu.tr/en
 3. Univerzitet u Ankari: https://en.ankara.edu.tr

Godina studija: I, II, III  ciklus studija

Trajanje mobilnosti: zimski/ljetni semestar akademske 2020/2021

Rok za prijavu: 04.03.2020.godine

 

Prijava studenata:

 1. Student Application Form (dokument treba biti potpisan od strane dekana/dekanese fakulteta, originalan dokument priložiti na intervju)
 2. Student Information Form
 3. Ispis ocjena sa prosjekom (za studente koji  se prijavljuju za Univerzitet u Ankari i Ankara Yıldırım Beyazıt University transkript ocjena mora biti preveden na turski ili engleski jezik)
 4. CV
 5. Potvrdu o poznavanju  jezika (od predmetnog nastavnika ukoliko kandidati nemaju neki drugi ceritifikat)
 6. Skeniran validan pasoš

 

Aplikaciju sa skeniranim dokumentima dostaviti na mail adresu amra.muslic@unze.ba  sa naznakom MEVLANA/ univerzitet na koji se kandidati prijavljuju.

Kandidati će biti rangirani a potom će pristupiti intervju koji će se održati u prostorijama Rektorata u četvrtak, 05.03,2020.godine u 10:00h.

Za dodatne informacije se možete obratiti lično u Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Zenici, ili putem maila amra.muslic@unze.ba i tel. 032 444 420.

 

Prijava nastavnika:

 1. CV
 2. Academic Staff Mobility Program Form
 3. Academic Staff Information Form

 

Trajanje mobilnosti za akademsko osoblje je najmanje 14 dana. Aplikaciju sa skeniranim dokumentima dostaviti na mail adresu  sa naznakom MEVLANA/ univerzitet na koji se kandidati prijavljuju.

Napomena:

 • Aplikacioni formulari moraju biti potpisani od strane kandidata;
 • Sve dokumente skenirati zasebno i dodijeliti im odgovarajući naziv;
 • Ukoliko se kandidati prijavljuju za više univerziteta potrebno je da pošalju poseban mail za svaku aplikaciju
 • Studenti koji se prijavljuju za druge studijske programe na web stranici univerziteta za koji se prijavljuju trebaju provjeriti ponuđene predmete na engleskom jeziku
 • Trakya Univerzitet u Edirneu organizuje nastavu isključivo na turskom jeziku osim na studijskim programima jezika, takođe ne daje mogućnost da nastavnici u mobilnosti drže predavanja na drugom jeziku osim na jezičkim studijskim programima
 • Studentima se po dolasku na partnerski univerzitet isplaćuje 80% stipendije a ostatak od 20% po ispunjenu obaveza
 • Mevlana program ne pokriva putne troškove za studente
Back To Top
en_GBEN