skip to Main Content

Poziv za prijavu – Projekat “Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini”

Kako bi se potvrdila relevantnost i usklađenost projektnih intervencija sa principima sestrinske profesije, Projekat jačanja sestrinstva u BiH (ProSes) će podržati angažman nezavisnog tijela,  Savjetodavnog odbora medicinskih sestara (SOMS) koji će imati zadatak da:

  • aktivno istražuje i analizira informacije o praksi, prioritetima, problemima i izazovima sestrinske profesije u BiH koji su u vezi sa oblastima djelovanja projekta, te dâ ideje kako prevazići probleme i aktivno podržati razvoj sestrinstva u BiH;
  • predloži pristupe i instrumente za unapređenje priznavanja sestrinske profesije i položaja medicinskih sestara-tehničara u zdravstvenim sistemima u BiH;
  • dâ mišljenje i podršku projektnom timu u pronalaženju i analiziranju alternativnih pristupa za provedbu projekta;
  • dâ mišljenje i preporuke Upravnom odboru projekta i donosiocima odluka po pitanju strategije za provođenje aktivnosti i prioriteta projekta.

S tim u vezi, molimo Vas da nam pomognete u oglašavanju poziva za prijavu medicinskih sestara kao članova SOMS-a. Bilo bi poželjno da priloženi poziv za prijavu postavite na oglasnu tablu vaše ustanove, te, ako za to postoje mogućnosti, objavite na vašoj web stranici. Budite slobodni da koristite i druga raspoloživa sredstva komunikacije.

Back To Top
en_GBEN