skip to Main Content

IV dan ljetne škole “Healthy Aging Challenges in BIH”

Današnji dan smo započeli sa prezentacijom ass Belme Šljivo MA, na temu mentalnog zdravlja studenata i problemima sa kojima se oni najčešće susreću.

Zatim smo nastavili sa radionicom na temu “Healthy Aging and selfmanagment” koju je prezentirala H.A. Geertje (Holandija, Groningen).

Studenti su onda imali priliku simultano da prisustvuju dvjema radionicama koje su vodile naše iskusne Emina Kavaz Smriko i Majda Ibrahimagić-Sarajlić, iskusni okupacioni terapeuti, prikazujući tehnike okupacione terapije u praksi, a psiholog i psihoterapeut Nermina Vehabović Rudež koja je sa studentima obavila radionicu Self improvement.

Pravo “hit” je bila radionica upotrebe VR (Virtual reality) u raličitim modusima, tertmani ili učenje, koju je vodio doc dr sc Mirza Oruč u suradnji sa kolegama iz FabLab Sarajevo čiji je predstavnik bio Mehmed Čobo.

Prezentaciju of Helathy Aging in Belgium prezentirato je dr Tim Torsy iz Belgije.

U nastavku dana koleginice Emina Kavaz Smriko i Majda Ibrahimagić-Sarajlić nastavile su sa prezentacijama tehnika u okupacionoj terapiji dok su studenti VI godine smjera Opšte Medicine  kao predstavnici Bohemse i sekcije Incision u Zenici pripredili aktivnu radionicu hirurškog šivenja za sve zainteresirane.

Ovo je još jedan sjajan dan za nas…….. Učesnici su sa sobom ponijeli nova saznanja, informacije, naučili nove vještine a najbitnije uživali u svemu.

 

 

Back To Top
en_GBEN