skip to Main Content

OTVOREN POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA ”STIPENDIUM HUNGARICUM”

OTVOREN POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA ”STIPENDIUM HUNGARICUM”

Potpisivanje  Programa obrazovne i kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske 2017 -2019  definisan je plan obrazovne i kulture saradnje BiH i Mađarske.

Između ostalog, to znači da će studenti iz BiH moći da apliciraju za mađarske stipendije “Stipendium Hungaricum”, što podrazumjeva besplatne studije, smještaj u univerzitetskim kampusima i studentskim domovima, zdravstveno osiguranje, te mjesečne stipendije.

Ambasada Mađarske je uputila pismo Ministarstvu civilnih poslova BiH, u kojem informiše o produženju roka za apliciranje bh.studenata do 31.03.2017.godine.

Programom je obezbjeđeno 50 stipendija za studente iz BiH koji studiraju u oblasti poljoprivrede i prirodnih nauka, oblasti inženjerstva i ekonomije, te jednociklusne studije u oblasti medicine za pune dodiplomske ili postdiplomske studijske programe.

Osigurano je i 5 stipendija za pune doktorske studije na engleskom jeziku u bilo kojoj oblasti od interesa.

Za sve detalje informacije vezano za stipendijski program ”Stipendium Hungaricum”, koje obuhvataju načine, rokove za podnošenje aplikacija, možete pronaći na sljedećoj web adresi: www.stipendiumhungaricum.hu i www.tka.hu

Back To Top
en_GBEN