skip to Main Content

Promocija knjige “Komunikacija u zdravstvu”

U saradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Fondacijom FAMI, danas je u Zenici predstavljena knjiga „Komunikacija u zdravstvu“. Autori knjige su prim. dr Goran Čerkez, prof. dr Nermina Mujagić, Zlatan Peršić i Irina Rizvan. Projekat jačanja sestrinstva u BIH u posljednjih par godina provodi edukacije koje su prilagođene sadržaju knjige, a tiču se jačanja liderskih i menadžerskih vještina medicinskih sestara-tehničara.

Nakon prezentacije, projekat je zajedno sa Federalnim ministarstvom zdravstva, donirao primjerke knjige biblioteci Medicinskog fakulteta u Zenici, a prisutni su obaviješteni da će knjiga uskoro biti dostupna i na web stranicama Fondacije fami i Federalnog ministarstva zdravstva.

Promotori knjige doc dr sc Mirza Oruč i gdin Eldin Fišeković naglasili su značajnost ovog djela i iskazali potrebu za kontinuiranim unapređenjem ovog procesa zdravstvene njege ali i potrebom za kontinuiranom edukacijom.

Priručnik “Komunikacija u zdravstvu ” će zahvaljujući ProSes projektu i autorima se naći u biblioteci našeg fakulteta i svakako naći svoje mjesto u nastavnom procesu.

Prisutni autori knjige prim dr Goran Čerkez i Zlatan Peršić iskazali su svoje zadovoljstvo što je prva promocija ove knjige upravo u Zenici i na Medicinskom fakultetu u Zenici.

Čestitamo autorima a svakako će našim studentima koristiti u budućem radu i nastavnom procesu.

Back To Top
en_GBEN