skip to Main Content

Druga po redu M3D radionica

Dana 11.05.2021. godine u sklopu projekta “Optimization and usage of 3D technology in medicine and heaht care – learn on experience” (M3D) održana je druga po  redu radionica koju su vodili eksperti sa Univerziteta u Pavi.  Tema radionice bila je ” Applications of AM technologies to the surgical planning and training”  gdje su polaznici imali priliku slušati iskustva u izradi modela za hirurško planiranje, izradi modela za trening kao i prezentaciju pregleda optimiziranog korištenja 3d tehnologija u oblasti medicine i zdravstva.

Također, u popodnevnom dijelu radionice prezentirane su mogućnosti korištenja Formlabs printera i materijala u oblasti stomatologije od strane 3D Republike. Izuzetno je značajno napomenuti da je više od 70 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine imalo priliku prisustvovati i uključiti se u ove interesantne radionice. Početku radionice prisustvovao je i specijalni gost Nj. E: Nicola Minasi ambasador Italije u Bosni  i Hercegovini, koji se obratio učesnicima radionice  te naglasio značaj suradnje i transfera znanja sa Italijanskih univerziteta ka Univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

Projektni konzocrij sastavljen od Univerziteta u Zenici, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Politecnico di Torino, University of Pavia te projektnih partnera: 3D Republika i FABLAB BIH već priprema narednu radionicu koja će se održati 18.05.2021. godine. Projekat je podržala CEI (Central Europe Initiative).

Svi zainteresirani koji se žele priključiti na trećoj radionici  koja će biti na temu “Facial Biometry and DICOM Elaboration for 3D Modeling” mogu to uraditi putem slijedeće linka: https://forms.gle/36S2GwKvhmrgjuag7

Back To Top