skip to Main Content

Završna konferencija Projekta Mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini

U periodu od 08. – 10..06.2023. godine  u Hotelu Hills u Sarajevu održana je završna konferencija Projekta Mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini. Projekat koji je prethodnih 13 godina imao za cilj unapređenje mentalnog zdravlja  u Bosni i Hercegovini u svim segmentima razvijajući i jačajući sve sektore društva i zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini. Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici bio je aktivni sudionik svih aktivnosti projekta i naravno davao punu podršku svim elementima implementacije projekat a naročito u oblasti razvoja eduaktivnih prograama i edukativnih aktivnosti.

U skladu sa svojim doprinosom i učešćem u projektu Federalno ministarstvo zdravstva FBIH uručilo je niz zahvalnica za učešće u projektu a nas raduje da je Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici kao jedina institucija dobio zahvalnicu Federalnog ministarstva zdravstva. Zahvalnicu je u ime Medicinskog fakulteta preuzeo doc dr sc Mirza Oruč, prodekan za naučno-istraživački rad našeg fakulteta. Pored doc dr sc Oruča na konferenciji aktivno učešće je uzela i asistentica Belma Šljivo MA.

Ovo je sigurno dokaz požrtvovanosti i truda Medicinskog fakulteta u Zenici u unapređenju rada i zdravlja popluacije u našoj zemlji. Zahvalnicu u ime Federalnog ministarstva zdravstva uručio je prim dr Goran Čerkez.

Projekat mentalnog zdravlja u BIH je implementirao Institut za populaciju i razvoj pravni nasljednik Asocijacije XY u BIH sa velikom mrežom svojih partnera. Učešćem Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici svakakosu se obogatila iskustva i unaprijedila znanja i stvorili preduslovi za razvoj u budućnosti.

Informacije i projektu i aktivnostima IPD možete pogledati na ovom LINKU.

Back To Top